5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul „Equalizer 3” cu Denzel Washington a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Încasări de 34 de milioane de dolari

Foto: News.ro

Thrillerul sângeros numit „The Equalizer 3”, cu Denzel Washington, Dakota Fanning şi Eugenio Mastrandrea în rolurile principale, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, strângând încasări de  34,5 milioane de dolari în weekend şi cu o estimare de 41 de milioane de dolari până luni, scrie Variety.

Filmul care a fost regizat de Antoine Fuqua, a adăugat 26,1 milioane de dolari în box office-ul internaţional, pentru un start global care a ajuns la 60,6 milioane de dolari. Cifra pe trei zile la nivel naţional este aproape la fel ca cea a filmelor precedente; „The Equalizer” din 2014 a debutat cu 34 de milioane de dolari, iar „The Equalizer 2” din 2018 a debutat cu 36 de milioane de dolari.

Trebuie menționat faptul că primele două filme, regizate tot de Antoine Fuqua, au reuşit să depăşească 100 de milioane de dolari în box office-ul intern şi aproape 200 de milioane de dolari la nivel global. „Equalizer 3”, care a fost cofinanţat de companiile Sony, TSG şi Eagle Pictures, a costat 70 de milioane de dolari şi ţinteşte o cifră similară până la finalul rulajului.

„Este o deschidere foarte bună pentru [a treia parte] a unui thriller de acţiune”, a declarat David A. Gross, care conduce firma de consultanţă cinematografică Franchise Entertainment Research. „Recenzile sunt cele mai bune din serie, iar scorurile de audienţă sunt excelente”.

Pe măsură ce vara se apropie de sfârşit, încasările din box office au ajuns la 4 miliarde de dolari pentru prima dată în era pandemiei. Această piatră de hotar notabilă a fost posibilă  ca urmare a lansării unor succese neaşteptat de mari, precum comedia „Barbie”, de Greta Gerwig (611 milioane de dolari), drama istorică „Oppenheimer”, de Christopher Nolan (304 milioane de dolari) şi filmul de acţiune şi thriller „Sound of Freedom”, de Jim Caviezel (181 milioane de dolari). Aceste superproducţii au compensat producţiile neperformante precum adaptarea supereroului DC „The Flash” şi remake-ul Disney „Haunted Mansion”

Print Friendly, PDF & Email