5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Filmul “The Rye Horn” al regizoarei Jaione Camborda a fost desenat câştigătorul premiului cel mare la Festivalul de Film de la San Sebastian

Foto: News.ro

Cu cel mai recent film al său, “O corno/ The Rye Horn”, regizoarea spaniolă Jaione Camborda a reușit să câştige sâmbătă “Concha de Oro” (Scoica de aur), cel mai prestigios premiu al Festivalului de la San Sebastian, în Ţara Bascilor.

Mai cu seamă, al doilea lungmetraj al regizoarei, “The Rye Horn” prezintă povestea unei femei care culege scoici şi care trăieşte într-un oraş de coastă din Galicia în anii 1970 şi care ajută femeile nu doar să nască, ci şi să întrerupă sarcini.

“Este foarte special pentru mine să primesc acest premiu aici, în oraşul în care am crescut”, a declarat regizoarea, potrivit unui comunicat News.ro.

Filmul “Puan”, al argentinienilor Maria Alché şi Benjamin Naishtat, a obţinut premiile pentru cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor, pentru actorul argentinian Marcelo Subiotto, la egalitate cu japonezul Tatsuya Fuji.

Scoica de argint pentru cel mai bun regizor a revenit regizorilor taiwanezi Tzu-Hui Peng şi Ping-Wen Wang, pentru “Chun Xing”.

Printre vedetele care au venit la San Sebastian s-au numărat Juliette Binoche, Jessica Chastain şi Madds Mikelsen.

De asemenea, festivalul i-a adus un omagiu actorului spaniol Javier Bardem.

“The Boy and the Heron”, cel mai recent film de animaţie al celebrului regizor japonez Hayao Miyazaki, a deschis festivalul pentru prima dată în Europa.

Print Friendly, PDF & Email