14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Forțe Antitero de la SRI, la Ambasada Israelului din centrul Capitalei! Un bărbat ar fi aruncat o sticlă incendiară la intrarea în clădirea în care se află instituția. Această performanță naște multe semne de întrebare având în vedere existența trupelor speciale în permanență…

Foto: Captura video exercițiu tactic SRI

 

Forțe Antitero de la SRI, la Ambasada Israelului din centrul Capitalei! Un bărbat ar fi aruncat o sticlă incendiară, posibil „Cocktail Molotov”, la intrarea în clădirea în care se află instituția. Această performanță naște multe semne de întrebare având în vedere existența trupelor speciale în permanență…

 

Un bărbat de origine siriană a atacat luni, 3 iunie, ambasada Israelului din București, Piața Unirii, anunță Digi24.ro. Bărbatul ar fi aruncat o sticlă incendiară chiar la intrarea în ambasada situată în centrul Capitalei.

Forțe antitero ale Serviciului Român de Informații (SRI) au intervenit rapid iar bărbatul a fost imobilizat.

Deși într-un context destul de delicat, având în vedere probleme din Orientul Mijlociu, atacul naște multe întrebări deoarece blocul în care se află ambasada israeliană este păzită în permanență de trupe antitero ale SRI. Mai mult decât atât, ca în orice ambasadă, dar cu atât mai mult în cea israeliană există mereu și oameni pregătiți pentru prevenirea atacurilor.

De altfel, în urmă cu 4 – 5 ani, un exerciţiu antitero organizat de SRI şi instituţiile partenere din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, ce a avut loc la ambasada Israelului, a arătat pregătirea în caz de atac.

În cadrul exercițiului, au fost simulate un atac armat în incinta imobilului în care funcţionează ambasada și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Iată video:

 

Print Friendly, PDF & Email