5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Franţa, pe locul trei în lume între ţările cu cei mai mulţi milionari

Franţa ocupă în prezent locul trei lume după numărul milionarilor, potrivit ediţiei din 2023 a raportului World Wealth Report, realizat anul acesta în comun de băncile elveţiene Credit Suisse şi UBS, relatează Le Figaro, preluat de news.ro.

Cu 2,8 milioane de milionari (în dolari) în 2022, adică 4,8% din milionarii lumii, Franţa a depăşit în acest an Japonia, aflată acum pe locul al patrulea, cu 2,7 milioane de milionari.

Cu toate acestea, Franţa se află încă la mare distanţă de primele două ţări din clasament, Statele Unite şi China. America rămâne cu mult în fruntea plutonului, milionarii săi reprezentând 38,2% din totalul mondial. Mai precis are 22,7 milioane de milionari, cât populaţia unei ţări ceva mai mari decât România.

China are 6,2 milioane de milionari, adică 10,5% din totalul mondial al bogaţilor.

În acest clasament, Franţa depăşeşte cealaltă mare putere din Uniunea Europeană, Germania, care se află pe locul cinci, cu 2,6 milioane de milionari.

Regatul Unit se află imediat după (2,5 milioane), urmat de Canada.

În continuarea clasamentului vin Australia, Italia, Coreea de Sud, Ţările de Jos, Spania şi Elveţia, fiecare dintre acestea găzduind între 1 şi 2 milioane de milionari.

Print Friendly, PDF & Email