5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Gala Destinaţia Anului 2023 se va defășura la Iași luna aceasta

Foto: Agerpres

 

Primarul Mihai Chirica a anunţat că pe data de 27 aprilie, la Palatul Culturii, se va defășura Gala Destinaţia Anului 2023, eveniment în cadrul căruia se vor anunța destinaţiile turistice câştigătoare în fiecare categorie.

Potrivit primarului Iaşiului, au fost peste 300.000 de voturi exprimate din partea publicului pentru Destinaţia Anului 2023 în România, cel mai amplu proiect de promovare turistică derulat la nivel naţional.

“Au fost de trei ori mai multe voturi decât în anii precedenţi. În urma nominalizărilor primite din partea publicului sunt peste 100 de destinaţii turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinaţia Anului. Sunt 60 de destinaţii finaliste selectate în nouă categorii. Noi am participat la patru dintre acestea. Am concurat ca oraş al creatorilor – “Iaşul nostru”, a concurat şi prin “Palatul Culturii”, prin “Pleiada Boutique Hotel” şi printr-un eveniment sportiv naţional – “Brizo” – volei pe plajă. Toate cele nouă destinaţii câştigătoare vor fi prezentate în cadrul emisiunii “Destinaţia Anului” pe Prima TV, începând cu luna iunie. Mulţumesc tuturor celor care au votat Iaşul şi mulţumesc tuturor celor care, indiferent că e vorba de instituţii publice, operatori de turism sau organizaţii neguvernamentale, fac din oraşul nostru o destinaţie turistică tot mai căutată, mai apreciată şi mai admirată”, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit unui comunicat Agerpres.

Trebuie amintit faptul că la ediţia din acest an au fost stabilite nouă categorii de concurs: “Oraşe care inspiră”, “Tărâmuri cu istorie şi tradiţie”, “Comori naturale”, “Staţiuni turistice”, “Parcuri de distracţie şi aventură”, “Atracţii Cultural-Educative”, “Resort-uri”, “Boutique”, “Destinaţii Gastronomice”.

Primarul Iaşiului a declarat că a avut un impact foarte important faptul că în anul 2022, în urma voturilor acordate pe platforma destinatiaanului.ro, municipiul Iaşi a câştigat titlul de Destinaţia Anului la categoria City Break.

“După această competiţie Iaşiul a câştigat la Londra competiţia “brandul anului”, s-a simţit o creştere a numărului de turişti, hotelierii au început să investească mai mult. Este suficient să câştigi o dată pentru a-ţi da seama cât de important este să te promovezi turistic, pentru economia locală şi, de ce nu, pentru a ne mândri în spaţiul naţional şi internaţional că avem un oraş frumos”, a  mai spus primarul Mihai Chirica.

Print Friendly, PDF & Email