26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 3 cu 60.000 de lei. Administrația locală nu are autorizație pentru depozitarea gunoaielor lângă C.E.T. Sud

Foto: Hotnews

 

Comisariatul Municipiului București, din cadrul Gărzii de Mediu, a amendat Direcția Generală de Salubritate Sector 3, Primăria Sectorului 3, cu 60.000 de lei pentru depozitarea gunoaielor lângă C.E.T. Sud, potrivit HotNews.

 

Garda de Mediu a efectuat controale în urma întrebărilor adresate de HotNews, într-un loc din Splaiul Unirii, unde jurnaliștii au surprins imagini cu autospeciale care descărcau gunoi. Acel loc este cunoscut drept punct de lucru al Direcției Generale de Salubritate, din subordinea Primăriei Sectorului 3. În urma controalelor, s-a constatat că activitatea de depozitare a gunoaielor se desfășura fără autorizație.

Locuitorii din apropierea depozitului au făcut mai multe reclamații din cauza mirosurilor insuportabile degajate de gunoaiele depozitate.

În urma controalelor efectuate, inspectorii Gărzii de Mediu au menționat că, la adresa din Splaiul Unirii, pe un teren de 19 hectare, delimitat de strada Releului și bd. Nicolae Grigorescu, au descoperit că se stochează temporar „deșeuri rezultate din activități de construire și deșeuri stradale”.

Totodată, are loc și „colectarea și tratarea deșeurilor vegetale”, printre care tocarea vegetației strânse din parcuri și grădini, precum și întreținerea autospecialelor de gunoi.

Instituția a menționat că activitățile de mai sus s-au desfășurat fără autorizație de mediu la acel punct de lucru, motiv pentru care Direcția Generală de Salubritate Sector 3 a primit amenda de 60.000 lei, notează HotNews.

De asemenea, din 4 aprilie, s-a interzis desfășurarea activităților de colectare, stocare și tratare a deșeurilor, precum și spălarea autospecialelor în amplasamentul din Splaiul Unirii, fără autorizație de mediu. Legea invocată este OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare, art. 96, alin. 2. Pct. 1.

Acest depozit fără autorizație a fost verificat de două ori de Garda de Mediu, conform instituției, ultima oară la controlul din 2-4 aprilie 2024, mai notează HotNews.

Print Friendly, PDF & Email