3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Guvernul şi investitorii străini vor să creeze un grup de lucru. Acesta se va întruni lunar

Foto: gov.ro

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu  membrii din Consiliului Investitorilor Străini, în cadrul întâlnirii convenindu-se instituirea unui “mecanism de lucru consolidat”, cu întâlniri regulate la care să participe reprezentanţi ai Guvernului şi ai CIS, precum şi ai ministerelor Finanţelor şi Economiei.

“Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini au apreciat atât perspectiva Guvernului în privinţa politicii de investiţii, cât şi propunerea de a avea reuniuni lunare ale unui grup de lucru mixt. Totodată, cele două părţi au stabilit că va exista dialog în acest format inclusiv pentru a asigura suport şi pentru a fi înţelese şi puse corect în practică, acolo unde se impune, normele de aplicare ale măsurilor fiscale din zona impozitului pe cifra de afaceri”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Executivului, potrivit Agerpres.

Mai cu seamă, premierul Ciolacu a invitat Consiliul Investitorilor Străini să intre “într-un dialog constant” cu Guvernul şi a precizat că aşteaptă susţinerea şi ideile CIS pentru proiecte de investiţii în două zone strategice: industria alimentară şi cea a materialelor de construcţii.

Principalele teme abordate în cadrul consultării au fost: pachetul de măsuri fiscal-bugetare, digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – ANAF şi viziunea Guvernului pentru încurajarea investiţiilor străine. Prim-ministrul a precizat că printre preocupările şi “marile mize vizate”, în acest mandat, se înscriu digitalizarea “în ritm accelerat” a ANAF şi reorganizarea Ministerului Finanţelor.

Print Friendly, PDF & Email