3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Hala Laminor se va transforma în grădină botanică cu plante exotice

Foto: Agerpres

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a anunțat că Hala Laminor va deveni grădină botanică cu plante exotice, pe care elevii  vor avea posibilitatea să o viziteze.

În coferința de presă pe care a susținut-o marti, primarul a declarat că elevii vor putea veni la Hala Laminor să vadă cum cresc bananele, portocalele, lămâile, curmalele.

În cadrul Halei Laminor vor mai fi vor fi platați cactuşi, bambus, leandri, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3 preluat de Agerpres.

În plus, edilul a mai spus că sediul primăriei va fi mutat în această clădire şi cei care vor veni la autoritatea locală vor putea vedea noua grădină botanică.

“Avem nevoie de spaţiu verde, de plante şi cred că este o ocazie ca cei mici să poată vedea de aproape aceste plante care trăiesc în zone tropicale. Am găsit aceste plante la preţuri foarte mici şi vom amenaja până la sfârşitul acestui an o mini-grădină botanică”, a declarat Robert Negoiţă.

Clădirea industrială Hala Laminor a fost construită în urmă cu 85 de ani şi este un monument istoric realizat după planurile marelui arhitect Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă. Clădirea a fost reabilitată de Primăria Sectorului 3, creându-se un spaţiu vitrat, acoperit, de 70.000 metri pătraţi şi o parcare subterană cu peste 1.500 de locuri, a menţionat autoritatea locală.

Print Friendly, PDF & Email