26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Honda Motor va creşte cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare în actualul an financiar

Foto: News.ro

Honda Motor va creşte cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare în actualul an financiar cu aproape un sfert, pentru a-şi spori avantajul competitiv în segmentul vehiculelor hibride şi alte vehicule electrificate, prognozând o creştere cu 2,8% a profitului operaţional pentru anul 2024/25, transmite Reuters.

Al doilea cel mai mare producător de automobile din Japonia a anunţat o răscumpărare de acţiuni în valoare de până la 300 de miliarde de yeni (1,93 miliarde de dolari), după ce a depăşit estimările analiştilor privind câştigurile din trimestrul patru, ajutat de creşterea puternică a vânzărilor în Statele Unite, care a compensat scăderea în China.

Un yen japonez mai slab şi vânzările solide de modele hibride au contribuit, de asemenea, la profitul Honda.

Compania estimează că profitul operaţional pe întregul an va creşte la 1.420 miliarde de yeni, comparativ cu o estimare medie a profitului de 1.390 miliarde de yeni, într-un sondaj de 22 de analişti realizat de LSEG.

Honda, care este un producător întârziat în privinţa adoptării vehiculelor pur electrice, care funcţionează doar cu o baterie, intenţionează să cheltuie 1.190 miliarde de yeni pentru cercetare şi dezvoltare în acest an, în creştere cu 23% faţă de anul precedent.

”Planul nostru actual este să creăm un mediu care să ne permită să producem 2 milioane de modele hibride într-un an, până în 2030, şi ne-am planificat strategia de afaceri ţinând cont de investiţiile necesare”, a declarat directorul general Toshihiro Mibe.

Print Friendly, PDF & Email