5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

IGPR anunţă, după arestarea în Italia a falsului chirurg Matteo Politi, că începe procedura de predare către autorităţile române

IGPR anunţă vineri că în cazul cetăţeanului italian condamnat de justiţia din România şi care sustrăgea executării pedepsei urmează „a se desfăşura în continuare procedura de predare către autorităţile române”. Falsul chirurg Matteo Politi, care a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare pentru că operat 28 de oameni, deşi nu avea studii de specialitate, a fost prins şi arestat, în Italia, în urmă cu trei zile, potrivit news.ro.

„În urma cooperării poliţieneşti dintre Poliţia Română şi autorităţile din Italia, derulată prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., la data de 22 august 2023, a fost depistat un bărbat, de 43 de ani, cetăţean italian, urmărit la nivel internaţional. Persoana depistată se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 3 ani şi 10 luni de închisoare. Urmăritul internaţional a fost arestat pe teritoriul Italiei, urmând a se desfăşura în continuare procedura de predare către autorităţile române”, anunţă, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul arestat de autorităţile italiene este Matteo Politi, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a emis, la data de 15 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi instigare la fals intelectual.

El a fost trimis în judecată şi condamnat pentru că, deşi are doar studii liceale, şi acelea neterminate, a realizat peste 20 de intervenţii chirurgicale estetice într-o clinică privată din România.

Print Friendly, PDF & Email