29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Încep lucrările pentru cei zece kilometri lipsă din autostrada Lugoj – Deva

Foto: debanat.ro

Lucrările de construire pe cei zece kilometri lipsă din autostrada Lugoj – Deva încep în această primăvară, chiar cu tunelurile care vor fi amenajate aici, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Durata de execuție pentru porțiunea de autostradă între Margina și Holdea este de 34 de luni, potrivit contractului, dar și pentru că lucrările sunt complexe. De altfel, cea mai dificilă parte din această porțiune este amenajarea celor două tuneluri, a căror lungime totală este de 2,13 kilometri.

Pentru realizarea tunelurilor, în consorțiul care a câștigat licitația pentru drum este inclusă și o societate din Bosnia, specializată pe astfel de lucrări. Tunelurile vor avea două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

Demararea investiției a fost întârziată și de operațiunea de scoatere din circuitul forestier a câteva hectare bune de pădure din zona unde va trece autostrada. Această problemă pare să fi fost rezolvată, cel puțin la nivel de hârtii, iar acum cei de la Romsilva trebuie să elibereze terenul.

„La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj – Deva. Cei de la Romsilva au reușit sau vor reuși până în martie să elibereze terenul. Deci, se va intra și pe acea bucată”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit debanat.ro.

Valoarea contractului pentru această porțiune lipsă de autostradă este de peste 1,8 miliarde de lei, fără TVA, banii fiind alocați prin PNRR, mai notează debanat.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email