26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Incredibil! Judecătoarea din Dosarul 2 Mai „lovește” din nou în părinții victimelor lui Vlad Pascu

Foto: Știrile PRO TV

Deși s-a cerut insistent suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, aceasta a rămas în continuare să judece Dosarul 2 Mai. Din păcate, magistratul face noi gafe incredibile, „lovind” și mai tare în părinții copiilor omorâți de Vlad Pascu. 

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, pe care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a refuzat să o suspende după ce a întrebat, mestecând gumă, dacă tinerii omorâți în accidentul de la 2 Mai se află în sala de judecată, a recidivat și a întrebat-o joi pe mama Robertei, tânăra moartă în tragedie, dacă s-a dus la înmormântarea copilei sale, relatează Știrile PRO TV citând Ziua de Constanța.

Magistrata a adresat noi întrebări absolut șocante părinților victimelor accidentului comis de Vlad Pascu pe 19 august 2023, la termenul de joi, 9 mai, al procesului derulat la Mangalia. Popoviciu a întrebat-o pe mama Robertei, fata moartă în accident, dacă s-a dus la înmormântarea propriei copile.

 ”Pe mine mă întreba dacă am fost la înmormântare. Doamna judecătoare mi-a lăsat aceeași impresie pe care am avut-o și în rândul trecut. Ne-a răstălmăcit cuvintele, nu a înțeles din prima ce declaram noi.

Să pui o asemenea întrebare unui părinte care-și înmormântează copilul, mi se pare strigător la cer”, a declarat femeia, potrivit Știrilor PRO TV.

Întrebări absolut șocante

Tatăl lui Sebi, tânărul ucis în tragedia de la 2 Mai,  a avut parte de întrebări la fel de nepotrivite din partea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu. Astfel, bărbatul a fost întrebat dacă singurul copil care i-a mai rămas, sora lui Sebi, există în realitate

„Cele mai șocante întrebări din partea doamnei judecător au fost toate. Am rămas surprins când m-a întrebat dacă fata mea… există? Nu mai am cuvinte!”, a declarat tatăl lui Sebi.”La două cuvinte o dădea-n bară. De fiecare dată spunea câte-o perlă, cum a făcut de fiecare dată. Eu spuneam ceva, dânsa formula exact după ce voia ea”, a spus bărbatul.
De asemenea, tatăl lui Sebi spune că se consemnează altceva decât declară el: ”80% ce a vrut ea, 20% din ce am spus eu”.
Reamintim că CSM a respins pe 24 aprilie 2024 cererea Inspecției Judiciare de suspendare a judecătoarei din dosarul 2 Mai, spunând că modul în care se prezintă aceasta în proces nu aduce atingere imaginii justiției.
Încă de la prima înfățișare, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a întrebat, în timp ce mesteca gumă, pe părinții tinerilor morți dacă aceștia se află în sală, mai notează Știrile PRO TV.

Print Friendly, PDF & Email