26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu se află în sala de judecată

 Inspecția Judiciară a transmis, vineri, 23 februarie, că s-a autosesizat după modul cum s-a comportat Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea care se ocupă de „Cazul 2 Mai”. La termenul de joi, 22 februarie, magistratul a întrebat dacă în sală este și una din persoanele care au decedat în august 2023, în urma accidentului.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public privind modul de desfășurare a ședinței de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu față de judecătorul desemnat să soluționeze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor de judecată, comportamentul judecătorului în ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat”, arată Inspecția Judiciară, într-o informare de presă, intrată în posesia „Adevărul”.

Primul termen, pe fond, al cumplitului accident rutier produs la 19 august 2023 s-a judecat, joi, pe rolul Judecătoriei Mangalia. Toate părțile implicate au fost chemate în fața magistraților. Vlad Pascu nu s-a prezentat la instanță, el fiind audiat prin videoconferință.

Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl tânărului mort în accident dacă fiul său e în sală, potrivit Digi24. Părintele a izbucnit în lacrimi pe treptele judecătoriei, notează Adevărul.

De asemenea, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) sesizează CSM și cere excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei  Ioana Ancuța Popoviciu pentru batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă față de suferința unei familii aflată în căutare de dreptate, notează Jurnalul.

Print Friendly, PDF & Email