5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Israelul încă nu deţine controlul deplin de-a lungul frontierei cu Gaza, anunţă armata

Foto: Twitter

Israelul nu deţine controlul deplin al teritoriului său de-a lungul graniţei cu Gaza, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene pentru CNN, în timp ce luni dimineaţă armata israeliană a spus că luptele continuă în şapte-opt zone şi există în desfăşurare o luare de ostatici la un kibbutz, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

“Încă îi vânăm pe ultimii terorişti din interiorul teritoriului israelian”, a declarat la CNN locotenent-colonelul Jonathan Conricus. “Trupele noastre merg din uşă în uşă şi din casă în casă, căutând şi, în multe cazuri, angajându-se în luptă cu ultimii terorişti din interiorul Israelului”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Conricus a spus că încă mai există breşe la graniţă, dar acestea sunt “temporar închise şi păzite”.

Evaluarea forţelor israeliene este că majoritatea militanţilor rămaşi probabil “au trecut mai întâi în Israel, iar apoi pur şi simplu nu au mai putut să se întoarcă şi au rămas blocaţi pe teren israelian, iar acum aleg probabil să iasă la luptă şi încearcă să ucidă civili israelieni sau să se angajeze în schimburi de focuri cu trupele israeliene”, a spus Conricus.

Obiectivul forţelor de apărare israeliene este acum de a lăsa Hamas fără capacităţile sale militare de luptă şi de a-i împiedica pe militanţi să facă rău civililor israelieni şi, de asemenea, de a ajunge la situaţia în care Hamas nu mai are capacitatea de a controla Fâşia Gaza, a explicat el.

De asemenea, luptele continuă în şapte sau opt zone, existând inclusiv o situaţie în desfăşurare de luare de ostatici în kibbutzul Kfar Aza.

Celulele Hamas continuă să intre în Israel sau să facă scurte incursiuni. Nu toate breşele de la frontieră au fost securizate încă.

Print Friendly, PDF & Email