29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Jandarmeria anunță că se pregătește pentru protestele din această seară: două formațiuni politice au anunțat adunări publice în Piața Victoriei

Foto: Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti Facebook

Jandarmeria Capitalei anunță că se pregătește pentru protestele din această seară: două formațiuni politice au anunțat adunări publice în Piața Victoriei.

Jandarmeria Capitalei anunță că miercuri, 7 februarie, după ora 18:00, două formațiuni politice au anunțat în spațiul public organizarea unor adunări publice în zona Pieței Victoriei. Cu toate că cele două adunări publice nu îndeplinesc condițiile legale, Jandarmeria le recomandă celor care vor să participe la aceste manifestații să adopte un comportament civilizat, notează Agerpres.

Deși organizarea celor două adunări publice nu respectă condițiile legale mai sus explicate, Jandarmeria Capitalei subliniază importanța unui dialog și a unei bune colaborări între organizator, participanți și forțele de ordine pentru ca manifestațiile să se desfășoare fără riscuri în planul ordinii și siguranței publice.
Totodată, se evidențiază obligațiile pe care organizatorii și participanții le au potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991 (republicată) privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare.

Ce recomandă Jandarmeria Capitalei celor care vor participa la proteste:

  • să manifeste înțelegere față de măsurile luate,
  • să adopte un comportament civilizat,
  • să respecte indicațiile jandarmilor,
  • să evite conflictele de orice natură,
  • să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.
  • se recomandă participanților să nu vină cu bagaje sau genți voluminoase.

Totodată, în cazul unor persoane sau grupuri de persoane cu comportament agresiv, organizatorii și participanții de bună-credință sunt rugați să se delimiteze de acțiunile acestora și să indice de îndată zona lor de manifestare forţelor de ordine prezente la faţa locului, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Ca măsură preventivă, pentru descurajarea și probarea eventualelor fapte antisociale care pot periclita caracterul pașnic al adunărilor publice, jandarmii vor face fotografii și filmări operative pe tot parcursul desfășurării evenimentelor, cu mijloacele tehnice din dotare, conform cadrului legal în vigoare, potrivit Agerpres.ro.

Print Friendly, PDF & Email