12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

LMP, o nouă metodă revoluționară de printare 3D descoperită de oamenii de știință. Este de zece ori mai rapidă

 

Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o nouă procedură de printare, cu metal lichid, care se dovedește de 10 ori mai rapidă decât metodele folosite până în prezent.

LMP (liquid metal printing) presupune depunerea aluminiului topit de-a lungul unui traseu predefinit, într-un pat de mărgele mici de sticlă. Aluminiul se întărește rapid într-o structură 3D, gata imediat de utilizare sau prelucrare, notează Hope.ro citând Interesting Engineering.

Noua metodă revoluționară se dovedește a fi de cel puțin 10 ori mai rapidă decât procesele similare de fabricare a aditivilor metalici. Mai mult decât atât, topirea metalului se face mai eficient în acest caz.

Oamenii de știință au realizat o demonstrație a acestei proceduri prin imprimarea cadrelor și pieselor din aluminiu pentru mese și scaune care s-au dovedit a fi suficient de puternice pentru a rezista prelucrării postimprimare.

Totuși, există și anumite inconveniente. Una dintre probleme este rezoluția, mai mică atunci când se printează la viteze așa de mari, mai notează Hope.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email