5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Lucrări ale unor renumiţi artişti din Mexic, Olanda, Cipru, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană

Foto: News.ro

Muzeul Naţional de Artă Contemporană inaugurează, pe  data de 25 mai, noul sezon expoziţional cu lucrări ale unor artişti renumiţi din Mexic, Olanda şi Cipru.

Cu o puternică prezenţă internaţională (în trei dintre cele şapte spaţii expoziţionale, precum şi în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters, evenimentul arată, încă o dată, efervescenţa scenei de artă din România şi oportunitatea dialogului internaţional, potrivit unui comunicat preluat de News.ro.

În spaţiul de intrare de la parterul Muzeului, Klaas Kloosterboer, unul dintre artiştii de renume activi în Olanda, construieşte un spaţiu-instalaţie, pornind de la reflecţia pe marginea mediului picturii şi a limbajului.

Apoi, în emblematica Sală de Marmură inaugurăm, ca parte din Bienala Art Encounters 2023, instalaţia “Black Cloud” semnată de artistul mexican Carlos Amorales – o nouă propunere de confruntare prin intermediul instrumentelor artistice cu acest spaţiu marcat de o puternică încărcătură istorică.

În spaţiul principal al Muzeului, aflat la primul etaj, continuă recent inaugurata expoziţie a Achiziţiilor de Artă 2022, “PULS 22”. Un decont vizual al procesului de selecţie extrem de complex, derulat de echipa MNAC cu sprijinul şi implicarea inestimabilă a unui juriu internaţional, “PULS 22” se construieşte printr-o serie de vectori (strategic, teoretic, vizual) care contribuie la (re)definirea colecţiei muzeului, fiind, de asemenea, o vedere în secţiune asupra culturii vizuale din România postbelică.

Print Friendly, PDF & Email