5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Lucrările de consolidare la Teatrul “Ion Creangă” s-au terminat

Foto: Agerpres

Miercuri, Nicușor Dan a anunțat că lucrările de consolidare la Teatrul “Ion Creangă” s-au finalizat.

Mai exact, edilul a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că lucrările au început în urmă cu 14 ani. “Vrem să schimbăm (…) modul ăsta de lucru în care Primăria nu plăteşte, proiectele sunt făcute prost, trebuie remediate pe parcurs. (…) Procedura de recepţie este în curs. După ce se va termina recepţia, o să fie verificarea de la ISU”, a menţionat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat preluat de Agerpres.

Potrivit acestuia, de-a lungul celor 14 ani s-au înregistrat diverse probleme. “Primăria a avut conturile blocate, constructorul a intrat în insolvenţă, au fost crize succesive – Ucraina, energie, coronavirus, au fost nu ştiu câte acte normative de mărire a costurilor. (…) În anumite perioade nu era rentabil economic pentru operator să lucreze la costurile din contract”, a  mai spus Nicuşor Dan.

Directorul Teatrului “Ion Creangă”, Gabriel Coveşeanu, a precizat că au fost finalizate lucrările de consolidare, reabilitare şi modernizare a sălii de spectacole a instituţiei.

“De fapt, tot procesul care a început în 2009 a avut în vedere consolidarea întregii clădiri (…). După ce s-a finalizat consolidarea clădirii din Piaţa Amzei 13, care aparţine de Primăria Sectorului 1, (…) noi am preluat sala şi cu ajutorul Primăriei Capitalei, Direcţia de Investiţii, s-a semnat contractul de reamenajare sală de spectacole. Asta s-a întâmplat în 2013”, a amintit Gabriel Coveşeanu.

Cu această ocazie, el  şi-a exprimat speranţa că primele spectacole în această sală se vor putea prezenta în septembrie, în momentul  începerii noii stagiunii.

Print Friendly, PDF & Email