5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

MAE: Alţi 596 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că alţi 596 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, în noaptea de luni spre marţi, cu curse Tarom şi ale unor companii private, potrivit news.ro.

”În continuarea informaţiilor transmise în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul nopţii de 9 spre 10 octombrie 2023, alţi 596 de cetăţeni români au revenit în România, prin intermediul a două curse Tarom şi două curse operate de două companii aeriene private”, a transmis marţi dimineaţă MAE.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi. MAE subliniază importanţa utilizării acestor canale de către cetăţenii români pentru centralizarea corectă a informaţiilor şi eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenţei consulare.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://telaviv.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Print Friendly, PDF & Email