12 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Medicii din Timișoara au descoperit cauza simptomelor de toxiinfecție alimentară pentru elevii și profesorii Colegiului Național C. D. Loga

 

Doctorii din Timişoara au descoperit motivul pentru care zeci de elevi şi de profesori de la Liceul Loga au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Trei dintre elevi au ieşit pozitivi la Norovirus, care provoacă gastroenterită.

 

Norovirusul este un agent patogen care prin transmiterea lui duce la apariția unor simptome digestive, rata de transmitere fiind foarte ridicată. Manifestările infecției apar la 1-2 zile de la infectare și persistă pentru câteva zile.

Acest virus se răspândește prin aer, alimente sau suprafețe contaminate iar la trei cazuri confirmate, se consideră că este focar.

În acest moment, nu se știe cum s-au infectat zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național C. D. Loga din Timișoara având în vedere că unitatea de învățământ nu are cantină.

Se bănuiește că de vină ar fi dozatoarele de apă, notează Antena 3 CNN,

Pentru a nu exista pericolul creșterii numărului de persoane infectate, cursurile la acest liceu se vor desfășura online până vineri inclusiv.

Reamintim că zeci de elevi din aproape  toate clasele, precum și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au ajuns la spital începând de marți după-amiaza și în cursul noptii, cu suspiciune de intoxicație. Cu totii au acuzat dureri abdominale, vărsături, scaune diareice, potrivit publicației Opinia Timișoarei.

 

Print Friendly, PDF & Email