5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Miercurea-Ciuc s-a înfrăţit cu oraşul ucrainean Beregovo

Foto: Korodi Attila / Facebook.com

Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a a anunțat  semnarea unui acord de înfrăţire cu oraşul ucrainean Beregovo, la distanță de  500 de zile de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la eveniment participând primarul municipiului, Korodi Attila, şi viceprimarul Sogor Eniko.

Mai exact, oficializarea înfrăţirii dintre cele două oraşe a fost  făcută publică prin intermediul unui anunț postat pe pagina de Facebook, de primarul Korodi Attila, care a descris situaţia din oraşul Beregovo, unde oamenii se află “într-o situaţie crudă, de neimaginat la scară umană, normală”.

“Fraţii şi surorile noastre din Beregovo sunt îngrijoraţi pentru că au un membru al familiei fie pe front, fie în lumea largă, trăind cruzimea spirituală a refugiaţilor. Soţii, fiii, nepoţii nu sunt acasă. Străinului i se poate părea, la prima vedere, că totul este bine în Transcarpatia. Dar apoi, dacă te uiţi mai atent, vezi că ceva nu este în regulă. Pe străzi, în magazine, în restaurante, există un număr disproporţionat de doamne şi copii. Şi atunci ne dăm seama că… bărbaţii nu sunt acolo. Iar dacă sunt, sunt o excepţie”, a scris Korodi Attila pe Facebook.

Edilul a explicat că municipalitatea din Beregovo îşi poate folosi bugetul doar pentru a putea asigura servicii de bază şi pentru a ajuta frontul, iar prin semnarea acordului de înfrăţire, Primăria Miercurea-Ciuc va putea ajuta oraşul din Ucraina şi prin contribuţii de la buget, nu doar prin donaţiile voluntarilor, potrivit unui comunicat Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email