3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministerul Educaţiei: Alocăm peste 14 milioane de euro pentru formarea personalului din creşe şi grădiniţe

Mai multe persoane participa la un miting de protest impotriva rasismului anti-rrom din scoala, organizat de Centrul Rromilor ‘Amare Rromentza’, Asociatia Matias din Jilava si Uniunea Civica a Tinerilor Romi din Romania, in fata Ministerului Educatiei, din Bucuresti, marti, 18 iulie 2017. Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministerul Educaţiei anunţă, marţi, lansarea în dezbatere publică a Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte Formarea profesioniştilor din educaţia timpurie. Alocarea financiară din PNRR depăşeşte 14 milioane de euro, potrivit news.ro.

”Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR), lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte Formarea profesioniştilor din educaţia timpurie, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C15: Educaţie”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că proiectele au rolul de a asigura servicii de educaţie timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani.

Potrivit ministerului, în cadrul Ghidului, sunt prevăzute trei tipuri de programe de formare, care vizează atât formarea de formatori, cât şi formarea personalului din cadrul serviciilor de educaţie timpurie, astfel:

  • 348 de formatori în domeniul curricular pentru personalul didactic şi nedidactic din serviciile de educaţie timpurie;
  • 252 de formatori în domeniul monitorizării calităţii serviciilor de educaţie timpurie, pentru personalul din sectoarele social, sănătate şi educaţie;
  • 21.000 de persoane din serviciile de educaţie timpurie standard şi complementare.

”Scopul prezentului apel de proiecte îl constituie creşterea capacităţii personalului din creşe şi grădiniţe să asigure servicii de educaţie timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani. De asemenea, prin acest apel ne propunem să îmbunătăţim capacitatea personalului din sectoarele educaţie, sănătate şi social să monitorizeze calitatea educaţiei timpurii”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Potrivit instituţiei, alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 14.472.000 de euro, fără TVA.

În cadrul acestui apel sunt eligibile următoarele tipuri de entităţi:

  • Universităţi publice sau private, acreditate sau autorizate provizoriu;
  • Asociaţiile profesionale din domeniul educaţiei timpurii;
  • Furnizori publici sau privaţi de formare continuă, organizaţii neguvernamentale.

Solicitanţii eligibili pot aplica atât individual, cât şi în parteneriat.

Print Friendly, PDF & Email