3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministrul Dezvoltării: Alte 65 de proiecte, în Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Foto: Agerpres

Alte 65 de proiecte depuse în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru a primit finanţare, potrivit  unui anunț al ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, preluat de Agerpres.

Prin urmare, nouă instituţii de învăţământ, două unităţi de sănătate, un edificiu socio-cultural şi 53 de blocuri de locuinţe au fost trecute pe  lista celor care vor primi finanţare odată ce autorităţile locale depun documentele necesare. Aceste clădiri sunt din Bacău, Bucureşti, Constanţa, Dolj şi Iaşi, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 1.682.433.071,73 de lei, informează un comunicat de presă transmis de MDLPA.

Mai exact, printre cele mai importante instituţii publice selectate se numără Colegiul Pedagogic “V. Lupu” din Iaşi, Colegiul Comercial “Carol I” din Constanţa, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto şi Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova, precum şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – Secţia Paşcanu din Iaşi şi clădirea fostului spital din oraşul Podu Iloaiei.

Acestea se adaugă celorlalte 80 de proiecte  care au fost alese în  luna martie, în valoare de 1,59 de miliarde de lei. În urma includerii pe ordinul de ministru, următorul pas care trebuie făcut este ca beneficiarii să depună documentaţia necesară pentru încheierea contractelor de finanţare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanţarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziţie publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare precizează sursa citată.

Ministerul Dezvoltării derulează Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare şi 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanţarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate şi autorităţile locale nu vor fi nevoiţi să restituie banii.

Print Friendly, PDF & Email