13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă nu funcționează automatele

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat vineri, 29 martie, că magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea pet-urilor. 

“Mie personal nu mi s-a întâmplat. Vă spun că eu folosesc sistemul garanţie returnare în fiecare weekend şi până acum fie am fost eu mai norocos, fie în judeţul Bacău lucrurile funcţionează mai bine decât în alte judeţe, dar deocamdată nu mi s-a întâmplat să constat ca vreunul dintre aparatele de preluare automată să nu funcţioneze.

Lucrăm deja la un proiect de hotărâre de guvern în care să specificăm foarte clar că, în măsura în care RVM-ul, aşa cum se numesc aceste aparate automate, nu funcţionează, magazinul respectiv este obligat să preia manual acele ambalaje.

Cu alte cuvinte, mergem, ne facem cumpărăturile sau nu neapărat, şi la casa de marcat lăsăm şi pet-urile goale şi primim 50 de bani cash sau ni se scade suma respectivă din valoarea cumpărăturilor.

E un lucru pe care îl voi scrie în hotărârea de guvern ca să fie clar pentru toată lumea”, a subliniat Mircea Fechet, la conferinţa “Curăţenia de primăvară în România”, ediţia 2024, organizată vineri, 29 martie, de DC Media Group.

 

 

Print Friendly, PDF & Email