13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ministrul Rafila, întâlniri la Washington cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pentru investiţiile în sistemul de sănătate din România

Foto: News.ro

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi secretarul de stat Alexandru Rogobete, aflaţi într-o vizită de cinci zile în SUA, au avut  parte de întâlniri la Washington cu reprezentanţii Băncii Mondiale, dedicate investiţiilor în programele de infrastructură sanitară din România, potrivit News.ro.

”Unul dintre cele mai importante parteneriate pe care le are România în domeniul Sănătăţii este cel cu Banca Mondială. Împreună, am realizat investiţii în domenii sensibile, radioterapie pentru pacienţii oncologici, creşterea capacitaţii de răspuns a secţiilor de terapie intensivă în momente critice sau construirea celor trei centre de mari arşi. Mă bucur că în urma discuţiilor avute cu doamna Vicepreşedinte Antonella Bassani şi domnul Juan Pablo Uribe, Directorul general la nivel global pe sănătate, a fost apreciată evoluţia rapidă a reformelor, prin dezvoltarea prioritară a serviciilor de medicină de familie şi a ambulatoriilor de specialitate din domeniul medical înregistrate în ultimii doi ani, precum şi avansul investiţiilor deblocate la începutul anului 2022”, a scris Rafila pe  pagina sa de Facebook.
Trebuie menționat faptul că Banca Mondială asigură finanţare inclusiv pentru centrele medicale noi din Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti, destinate pacienţilor cu arsuri grave. Lista proiectelor susţinute cu aportul Băncii Mondiale include, de asemenea, investiţii în radioterapia oncologică şi terapia intensivă. Concomitent, la nivel de politici publice, Banca Mondială a apreciat progresele şi reformele înregistrate de Ministerul Sănătăţii în achiziţiile publice.

Board-ul Băncii Mondiale a aprobat continuarea proiectelor  ce au fost începute în România în vederea consolidării capacităţii administrative şi a investiţiilor în domenii critice ale sistemului sanitar.

Vizita  va continua pe parcursul săptămânii cu întâlniri la nivelul Guvernului SUA, inclusiv cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Justiţie şi ai Departamentului pentru Sănătate, dar şi la Casa Albă, unde delegaţia ministerului are programată o întâlnire cu Directorul Biroului pentru Politici de Pregătire şi Răspuns la situaţii Pandemice.

Print Friendly, PDF & Email