29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Modificări în regulamentul fotbalului: mai apare un cartonaș disciplinar pentru fotbaliști

Modificări în regulamentul fotbalului: apar cartonașele albastre pentru eliminările de zece minute. Nu vor fi folosite la EURO 2024 din Germania şi nici în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

Apar modificări în regulamentul fotbalului. În curând, vor fi introduse cartonaşele albastre, destinate jucătorilor care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului și care vor fi eliminaţi zece minute, informează Agerpres care citează The Telegraph și agenția EFE.

Este prima dată când se introduce un nou cartonaș disciplinar după cele roșii și albe, introduse în 1970, la Cupa Mondială.

Modificarea a fost decisă de organismul responsabil cu regulile jocului, IFAB (International Football Association Board), care va începe testarea acestui tip de sancţiune în meciurile din primul eşalon în această vară.

Acest nou protocol, care, conform The Telegraph, va fi anunţat astăzi (vineri), va restricţiona cartonaşele albastre la faulturile care întrerup “atacuri promiţătoare” sau la protestele fotbaliştilor, mai informează Agerpres.

Potrivit noilor modificări, un jucător va fi eliminat definitiv din joc dacă primește două cartonașe albastre sau unul albastru și unul galben.

Noul cartonaș disciplinar nu va fi introdus la EURO 2024 în Germania și nici în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, pentru a permite noilor regulamente să capete amploare. Totuși, Federația engleză, vrea ca noul cartonaș să fie implementat la partidele de Cupă din sezonul viitor – atât pentru fotbal masculin, cât și pentru cel feminin.

Print Friendly, PDF & Email