29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

NASA a descoperit un nou „super-Pământ” pe care s-ar putea locui

O echipă de oameni de știință de la NASA, condusă de profesorul Georgina Dransfield de la Universitatea din Birmingham din Marea Britanie, a descoperit în ianuarie un „super-Pământ” pe care s-ar putea locui.

Planeta numită TOI-715 b se află „la doar” 137 de ani lumină distanță, relatează Știrile TVR care citează The New York Post.

Noua planetă descoperită este de aproximativ o dată și jumătate mai mare decât planeta Pământ și completează o orbită completă (un an) în doar 19 zile, potrivit NASA.

De altfel, oamenii de știință de la NASA spun chiar că noua planetă nu arată rău, conform standardelor astronomice.

Planeta nou descoperită urmează o orbită situată la distanța optimă de steaua sa (stea părinte), permițând posibila formare a apei în stare lichidă pe suprafața sa: un element crucial pentru viață.

Mai mult decât atât, roca spațială are o zonă locuibilă „conservativă” în jurul stelei sale părinte, ceea ce înseamnă că poate forma apă lichidă la suprafața sa, ceea ce ar fi vital pentru a susține formele de viață, mai relatează Știrile TVR. 

Oamenii de știință spun că această descoperire ar putea fi urmată de altele, existând posibilitatea descoperirii unei noi planete în apropierea celei descoperite luna trecută.

Print Friendly, PDF & Email