13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Naționala României a coborât în clasamentul FIFA după ce a fost depășită de Mali. Ce loc ocupă tricolorii acum

Naționala de Fotbal României a coborât un loc față de poziția pe care se afla în luna martie, potrivit clasamentului publicat de FIFA.

România a coborât un loc în ierarhia mondială dată publicității de forul de la Zurich în dimineața zilei de joi, 4 aprilie. Noul clasament contabilează partidele jucate la nivel internațional în luna martie și îi plasează pe Stanciu & Co pe locul 46.

România are 1468,17 puncte, cu 4,56 mai puține decât în luna precedentă. Tricolorii au fost întrecuți în clasament de Mali, care a făcut chiar un salt de trei locuri față de ierarhia precedentă, notează iAMSPORT.

Într-un top care ar cuprinde doar națiuni europene prezente în clasamentul FIFA, echipa de fotbal a României ar ocupa locul 23, ținând cont de faptul că Rusia, care a fost exclusă din competițiile internaționale, este prezentă deasupra naționalei noastre de fotbal.

Cine domină podiumul

În ceea ce privește adversarele din grupele Euro 2024, doar Slovacia este sub naționala tricoloră. Slovacii sunt pe poziția a 48-a, două locuri sub echipa lui Edi Iordănescu, între cele două naționale situându-se Norvegia lui Erling Haaland.

Pe podium se află Belgia, echipa lui  Domenico Tedesco ocupând poziția a 3-a, în spatele finalistelor ultimului Mondial, Argentina și Franța, aflate pe primele două poziții ale topului, mai notează iAM SPORT. 

Print Friendly, PDF & Email