5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicolae Ciucă este acum preşedinte al Senatului

Foto: News.ro

Marți, plenul Senatului l-a votatpe preşedintele PNL Nicolae Ciucă, în funcţia de preşedinte al forului legislativ, după demisia acestuia de la şefia Executivului. Acesta a primit 88 de voturi pentru şi 16 voturi împotrivă. Anca Dragu, propunerea USR, a primit 16 voturi pentru şi 88 împotrivă, potrivit unui comunicat transmis de News.ro.

Nicolae Ciucă este acum  preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat, la o zi după ce a părăsit postul de premier pentru declanşarea rocadei guvernamentale.

Marii absenţi de la votul pentru şefia Senatului au fost liberalul Florin Cîţu şi miniştrii UDMR Cseke Attila şi Tanczos Barna.

Apoi trebuie amintit faptul că USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. USR a solicitat şi mai multe minute pentru grupurile parlamentare să îşi exprime poziţia de la tribuna Senatului, solicitare care nu a fost supusă la vot.

Şedinţa de plen a Senatului a fost  condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, de la PNL.

Desemnarea  lui Nicolae Ciucă ca preşedinte al Senatului vine după depunerea mandatului de către liderul PNL, luni, la Palatul Victoria, pentru declanşarea rocadei premierilor, în cadrul coaliţiei de guvernare. Nicolae Ciucă nu a dorit să rămână premier interimar, până la finalizarea instalării noului Guvern.

Print Friendly, PDF & Email