13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicușor Dan: Peste doi ani și jumătate, nu vor mai fi șine deteriorate în București

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a participat luni, 19 februarie, la deschiderea șantierului de pe Linia 5, primul mare lot de șină de tramvai care intră în reparații capitale. Valoarea proiectului este de 170 de milioane de lei iar termenul de finalizare este de 123 de luni. 

Lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai se realizează pe o lungime de 4,2 km, pe tronsonul cuprins între Șoseaua Ștefan cel Mare și Podul Băneasa.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că urmează prelungirea liniei 5 cu încă 1 kilometru, de la Aeroportul Băneasa până la Centrul Comercial Băneasa Shopping City.

De asemenea, planul este ca în mijlocul parcării actuale de la Mall Băneasa („parcarea mare de la centrul comercial”) să poată fi folosită ca parcare de tip Park&Ride, a mai spus edilul Capitalei, citat de B365.ro.

Potrivit primarului general al Capitalei, șantierul de la Linia 5 este primul dintre loturile de șină de tramvai care intră în modernizare; 11 astfel de loturi au fost adjudecate, PMB semnând contractele pentru fiecare dintre acestea.

Totodată, „în aprilie-mai” vor începe și celelalte lucrări și promite că, peste 2 ani și jumătate, nu vor mai exista linii de tramvai nemodernizate în București, potrivit primarului Capitalei, citat de B365.ro.
Print Friendly, PDF & Email