5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Parada portului, dansului şi cântului tradiţional din 10 ţări, la debutul Festivalului Internaţional de Folclor ”Ceahlăul”

Foto: festivalulceahlaul.ro

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Ceahlăul” va începe  joi, la Piatra-Neamţ, cu parada portului, dansului şi cântului tradiţional a ansamblurilor din cele 10 ţări participante.

Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 18,00, pe străzile din centrul municipiului Piatra-Neamţ, iar de la ora 19,00 va avea loc spectacolul de deschidere, pe platoul Curţii Domneşti, potrivit unui comunicat Agerpres.

Organizatorii au mai anunțat că vor urma spectacole la Bicaz (vineri, 4 august, zona sălii de sport) şi Târgu Neamţ (sâmbătă, 5 august, Amfiteatru), care au programate la finalul lor recitaluri ale interpreţilor Vasilica Tătaru şi Laurenţiu Marian.

“În cadrul ediţiei de anul acesta va avea loc Colocviul Internaţional de etnografie şi folclor ‘Zestrea Moldovei’, la care sunt invitaţi să participe specialişti din întreaga ţară. Cu ajutorul acestora, Centrul pentru Cultură şi Arte ‘Carmen Saeculare’ Neamţ iniţiază, în cadrul Festivalului, o serie de Ateliere de dans tradiţional. În ideea reintegrării jocului tradiţional românesc în viaţa noastră de zi cu zi, Atelierele vor aduce în mijlocul oraşului bucuria şi obiceiurile satului din zilele de sărbătoare”, a declarat directorul Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ, Carmen Elena Nastasă.

Duminică, la finalul festivalului, va avea loc la Piatra-Neamţ spectacolul de gală în cadrul căruia vor susține concerte Fuego şi Ansamblul folcloric “Floricică de la munte”, al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”.

Print Friendly, PDF & Email