14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pasajul pietonal subteran Eroii Revoluţiei va fi deschis publicului din 10 iunie

Foto: Agerpres

Pasajul pietonal subteran Eroii Revoluţiei va fi deschis publicului din 10 iunie, pentru realizarea sa investiţia din bugetul local şi naţional fiind de circa 25 de milioane de euro, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, potrivit

“Cei de la Metrorex au reuşit să obţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru staţia de metrou Eroii Revoluţiei. (…) Este extrem de important să operaţionalizăm conectivitatea cu staţia de metrou Eroi Revoluţiei, iar luni, la ora 6,00, această investiţie derulată de Sectorul 4 va fi deschisă publicului. (…) Valoarea investiţiei pentru întregul obiectiv (…) – este vorba despre un nod intermodal, pe lângă pasaj, pe lângă conectivităţi, pe lângă lifturi, pe lângă infrastructura specifică, (…) pe lângă exproprieri (…) – se cifrează la aproximativ 25 de milioane de euro, inclusiv străzile adiacente, pe care s-au creat locuri de parcare şi au fost făcute modificările prevăzute în proiectul de reamenajare în zonei”, a spus primarul  Băluţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul  a mai scos în evidență că , în 2020, proiectul se afla în stadiul de indicatori tehnico-economici, contractul fiind semnat, iar autoritatea locală l-a preluat de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi l-a continuat.

“Situaţia în momentul acela se prezenta extrem de rău. Era o lucrare începută în urmă cu 12 ani (…) nefinalizată, în mod evident, tunelul nu era finalizat, într-un stadiu avansat de degradare, existând riscul ca acest planşeu să se surpe. Am preluat de la Consiliul General această intersecţie şi astăzi acest nod intermodal, care reuşeşte să facă legătura între staţiile STB şi staţia de metrou Eroii Revoluţiei 1. (…) Peste şapte ani de zile va exista aici şi Eroii Revoluţiei 2, ca parte componentă a magistralei M4 de metrou. Această resistematizare a zonei a avut două componente extrem de importante. Una, în mod clar şi cert, legată de infrastructură. (…) În această intersecţie circulaţia este ameliorată substanţial, era o zonă de blocaj major, s-a intervenit pe toate străzile conexe”, a explicat primarul Sectorului 4.

Potrivit acestuia, pe partea estetică a proiectului, a fost realizat ansamblul “Poarta Eroilor”.

Prezentă în cadrul conferinței, candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a subliniat că fluidizarea traficului nu trebuie să se realizeze prin măsuri “dure, restrictive”, ci trebuie aplicat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Print Friendly, PDF & Email