29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Percheziții la primăria Botoșani! Edilul PSD, Andrei Cosmin, audiat la DNA într-un dosar ce vizează fraudarea unor concursuri de angajare

Sursa: Monitorul de Suceava

 

Percheziții la primăria Botoșani! Edilul PSD, Andrei Cosmin, audiat la DNA într-un dosar ce vizează fraudarea unor concursuri de angajare. Ce spun procurorii:

 

Primarul PSD al orașului Botoșani, Andrei Cosmin, a fost dus la audieri la DNA, vineri, 2 februarie, într-un dosar privind fraudarea unor concursuri de angajare.

Și tot vineri dimineață, procurorii DNA au descins la primăria Botoșani pentru percheziții într-un dosar în care vizat este chiar primarul.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Primarul PSD Andrei Cosmin ar fi vizat de o anchetă privind angajări ilegale, respectiv de angajarea unei apropiate a primarului la serviciul de Taxe și Impozite, prin transfer de la o bancă, conform informațiilor G4Media.

Potrivit G4Media.ro, în prezent, se află atât primarul Botoșani, cât și șefa Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

 

Print Friendly, PDF & Email