5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

PMB: Joi încep tratamentele de combatere a ţânţarilor în parcurile din Capitală

Foto: Agerpres

Pe 4 mai, joi,  vor începe tratamentele de combatere a ţânţarilor  în toate parcurile din Capitală, potrivit unui anunț al primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

“Anul acesta, Compania Municipală Eco Igienizare va efectua 14 astfel de tratamente, conform Programului Unitar de Acţiune aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acţiunile de dezinsecţie se vor desfăşura pe întreg teritoriul Bucureştiului, în funcţie de condiţiile meteorologice, zilnic, în intervalul orar 22,00 – 5,00”, se prezintă într-un mesaj scris de  Nicuşor Dan pe Facebook.

Mai cu seamă, tratamentele se vor face atât în parcuri, locuri de agrement, terenuri de sport ori aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective – asociaţii de proprietari/locatari, cămine studenţeşti, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă, pieţe şi târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, cimitire, dar și în spaţii verzi de pe aliniamentele stradale ori de lângă blocuri, alte spaţii din interiorul spaţiilor deschise din domeniul public şi privat al municipalităţii.

“De săptămâna trecută se derulează şi tratamente împotriva larvelor de ţânţari, în intervalul orar 7,00 – 15,00. Produsul biocid folosit este avizat de Ministerul Sănătăţii şi nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau animalelor”, a  mai explicat Nicușor Dan.

Sesizări şi reclamaţii se pot transmite la Dispeceratul non-stop al CMEIB – 0752.041.898 şi pe mail la sesizari@cmeib.ro.

Print Friendly, PDF & Email