29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

„Poor Things”, cu Emma Stone, pe prima poziţie în box office-ul românesc de weekend

Emma Stone in POOR THINGS. Photo by Yorgos Lanthimos, Courtesy of Searchlight Pictures. © 2024 Searchlight Pictures All Rights Reserved.

„Poor Things/ Sărmane creaturi”, lungmetrajul care a reuțit să acumuleze  11 nominalizări la Premiile Oscar, semnat de Yorgos Lanthimos şi Emma Stone, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de peste 563.000 de lei.

Producţia regizorului grec are ca inspirație romanul lui Alasdair Gray, publicat la editura Polirom, şi prezintă aventura Bellei Baxter (Emma Stone), o tânără femeie readusă la viaţă din pragul morţii de către excentricul om de ştiinţă Godwin Baxter (Willem Dafoe), într-un mod plin de umor neconvenţional şi surprinzător.

Trebuie menționat faptul că „Poor Things” a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia  pe data de  1 septembrie şi a câştigat Leul de Aur pentru cel mai bun film. A strâns, până în prezent, peste 70 de premii şi peste 300 de nominalizări, inclusiv Globul de Aur pentru Emma Stone şi Premiul pentru cel mai bun film la secţiunea comedie/muzical. Pentru Premiile Oscar din acest an, lungmetrajul se află în cursă la categoriile: „cel mai bun film”, „cea mai bună actriţă”, „cel mai bun actor într-un rol secundar”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună coloană sonoră”, „cea mai bună imagine”, „cel mai bun scenariu”, „cea mai bună coregrafie”, „cele mai bune costume”, „cel mai bun machiaj”, „cel mai bun montaj”.

Un alt debut în clasamentul românesc de weekend este „Complotul bonelor” de Iura Luncaşu, comedia cu Anamaria Prodan şi Cristian Iacob. Filmul a fost văzut în cinematografe de 13.367 de spectatori şi a adus încasări de 369.761 lei.

Print Friendly, PDF & Email