5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Prefectul Capitalei: A fost convocată o şedinţă a Colegiului Prefectural. Se vor face controale la toate staţiile de carburanţi

Foto: Prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă/G4MEedia.ro

 

Prefectul Municipiului Bucureşti, Rareş Hopincă, a spus că a fost convocată o şedinţă a Colegiului Prefectural pentru luni şi că vor fi demarate controale la toate staţiile de carburanţi şi GPL.

“Am convocat Colegiul Prefectural al Municipiului Bucureşti şi din dispoziţia primului ministru vom demara controale la absolut toate staţiile. Se va verifica întreaga documentaţie existentă la nivelul fiecărui obiectiv. Unde există cele mai mici sincope în documentaţia de avizare, aceste staţii vor fi închise. Dacă există obiective neconforme, va exista toleranţă zero pentru orice abatere de la legislaţia în vigoare”, a spus prefectul, într-o intervenție la B1Tv.

Cu aceastî ocazie, el a precizat că Planul de risc al Municipiului Bucureşti cuprinde 380 de staţii GPL şi benzinării clasice. Prefectul a menţionat că o parte dintre aceste benzinării se află chiar în zone centrale ale Capitalei, lucru permis de legislaţie.

“Ce putem noi face în acest moment? Aş vedea trei lucruri. Unu: un plan de control extrem de riguros şi chiar agresiv la toate aceste obiective, cu toleranţă zero pentru orice minimă abatere. Doi: un plan de prevenţie, ca să existe foarte bine delimitate fluxurile şi planurile de acţiune în cazul oricărui incident. Trei: ar trebuie o analiză legislativă, să vedem dacă se mai poate permite existenţa unor astfel de obiective în zonele rezidenţiale aglomerate sau nu. Aici va trebui să pornim de la nevoia cetăţenilor, pe de o parte, pentru că, de exemplu, toate taxiurile din Bucureşti alimentează de la aceste staţii. Pe de altă parte, nu putem tolera nici existenţa celui mai mic pericol într-o zonă rezidenţială. Deci, va trebui să facem şi o analiză a cadrului legislativ, să vedem dacă mai putem permite astfel de facilităţi în zonele rezidenţiale aglomerate sau nu”, a mai declarat Rareş Hopincă, potrivit unui comunicat Agerpres.

Hopincă a estimat că rezultatele controalelor vor fi gata până la sfârşitul săptămânii. El a mai scos în evindeță un aspect și anume că bucureştenii nu se află în pericol din cauza acestor staţii.

Print Friendly, PDF & Email