29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Ciolacu va face o vizită de lucru în Republica Italiană. Va participa la şedinţa comună a guvernelor

Foto: Agerpres

 

Premierul Marcel Ciolacu va realiza, miercuri şi joi, o vizită de lucru la Roma, unde va participa la cea de-a treia şedinţă comună a Guvernelor României şi Italiei, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental, va avea convorbiri cu premierul italian Georgia Meloni şi va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, la Vatican.

Potrivit unui comunicat al Guvernului,transmis de Agerpres, prim-ministrul are stabilite mai multe întrevederi la nivel înalt cu oficiali italieni şi se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Italia.

Prin urmare, premierul Ciolacu va avea convorbiri cu prim-ministrul Republicii Italiene, Georgia Meloni, şi va participa la întrevederea în plenul celor două delegaţii oficiale şi la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale sectoriale.

De asemenea, în programul vizitei este  inclusă şi o întrevedere cu primarul oraşului Roma, Roberto Gualtieri.

Conform comunicatului, o componentă importantă a vizitei este cea economică, context în care mai mulţi membri ai delegaţiei vor participa la Forumul Economic româno-italian.

“Organizarea celui de-al treilea Summit Interguvernamental este o dovadă a caracterului strategic şi privilegiat al relaţiei bilaterale dintre România şi Italia şi reflectă potenţialul extraordinar pe care îl vom dezvolta împreună, în beneficiul statelor şi cetăţenilor noştri. Românii formează o comunitate puternică în Italia, iar italienii reprezintă cea mai mare comunitate de antreprenori din România, fapt ce întăreşte colaborarea noastră specială. Italia este între cei mai importanţi parteneri economici ai României, iar organizarea Forumului Economic axat pe domenii precum IT&C, energie, industria prelucrătoare şi mecanică, infrastructură, industria agro-alimentară este încă un prilej excelent pentru creşterea cooperării noastre economice”, a afirmat premierul Ciolacu, citat în comunicat.

În cadrul vizitei, prim-ministrul Marcel Ciolacu va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, la Vatican, şi va avea o întrevedere cu Cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin.

Print Friendly, PDF & Email