5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Ciucă îi încurajează pe oamenii de afaceri români să treacă la nivel internaţional

Foto: Agerpres

 

Vineri, premierul Nicolae Ciucă le-a transmis de la Braşov, oamenilor de afaceri români să aibă dorința să iasă din perimetrul judeţean sau naţional şi să treacă la nivel internaţional, să intre cu mult curaj  în “jocul mare”, subliniind că numai  în acest fel România va avea propriul său Siemens sau Samsung va conta cu adevărat la acest nivel.

“Să aveţi voinţă să ieşiţi din perimetrul judeţean, naţional şi să ieşiţi la nivel internaţional. Ţara noastră va conta în mediul economic internaţional atunci când vom Siemens-ul nostru sau Samsung-ul nostru, vom conta cu adevărat în mediul economic internaţional. Avem nevoie de această consolidare, de curajul dumneavoastră şi dumneavoastră de sprijinul nostru să puteţi să capitalizaţi şi să puteţi să intraţi în jocul acesta mare. România nu poate să se laude în continuare doar cu câteva produse tradiţionale. Sunt tradiţionale, sunt ale noastre, mândria noastră, avem potenţial uman incredibil, nu am ştiut să-l valorificăm astăzi, e adevărat, mulţi dintre aceştia sunt în diaspora, lucrează în diaspora. Trebuie să le creăm condiţii să se întoarcă în ţară (…) avem datoria faţă de ei să le creăm condiţii să vină să-şi manifeste spiritul de mândrie naţională, patriotică aici, în ţară, să dezvolte în ţara noastră ce au învăţat afară (…) Românii pot mai mult. România merită mai mult”, a declarat prim-ministrul Ciucă, la Caravana antreprenorială, o dezbatere organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, la Poiana Braşov, potrivit unui comunicat Agerpres.

Cu această ocazie, premierul Ciucă a mai scos în evidență importanţa unor activităţi de genul Caravanei Oameni de Afaceri Liberali, a întâlnirilor între reprezentanţii mediului de afaceri, precum şi a acestora cu cei ai autorităţilor statului, ai Guvernului, menţionând că, recent, a întâlnit “doi oameni de afaceri cu recunoaştere la nivel internaţional” care “se întâlneau pentru prima dată”.

Totodată, el i-a încurajat pe oamenii de afaceri să propună soluţii pentru problemele care îi privesc.

“Îmi doresc foarte mult să avem aceste dezbateri pentru a face în aşa fel încât să reuşim să coagulăm acele elemente de voinţă şi iniţiativă la nivelul oamenilor de afaceri, al antreprenorilor români pentru a înţelege că trebuie să depăşim acea etapă în care venim şi iterăm sau reiterăm cifrele care ne sunt absolut nefavorabile (…) Sunt cifre care într-un fascicol anume dau elemente de realitate, de analiză a structurii economiei româneşti şi a ceea ce nu s-a reuşit să se întreprindă într-o perioadă de 20-30 de ani. Ce vreau să subliniez este că, dincolo de aceste elemente de macroeconomie, trebuie să vedem ce putem face noi, ca guvern, ce puteţi face dumneavoastră – sunteţi cei care puteţi daţi realitatea, să ne spuneţi ce funcţionează şi ce nu, unde vă ajută şi unde nu vă ajută Guvernul, unde poate să intervină ca, prin politici economice, prin măsuri fiscale, prin asigurarea de finanţare să sprijinim într-adevăr capitalul românesc”, a mai afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Evenimentul Caravana antreprenorială a fost organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) şi Club România.

Print Friendly, PDF & Email