3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Ciucă: Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul

Foto: News.ro

Miercuri, premierul Nicolae Ciucă a confirmat că îşi va depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului a mai declarat că după ziua de vineri va lua o hotărâre în privința faptului de a rămâne în Guvern. Ulterior, a precizat că decizia este luată în coaliţie ca viitorul Guvern să aibă 18 ministere şi că vor avea loc discuţii cu preşedintele după ce se finalizează negocierile.

Atunci cand a fost întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul a spus: Dacă am spus că îmi depun mandatul.

”Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica.

Cât despre rămânerea în Executiv, premierul a declarat: ”Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”.

”Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte.Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a  mai declarat premierul, comform unui comunicat News.ro.

Print Friendly, PDF & Email