22 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Marcel Ciolacu: „Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază”

 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să prelungească ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază cu alte 60 de zile.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis luni, 29 ianuarie, că se va prelungi perioada de plafonare a adaosurilor comerciale pentru alimentele de bază cu încă două luni.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, prim-ministrul a mai explicat că plafonarea a temperat creșterile speculative de prețuri.

„Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente, după nebunia creșterilor speculative din trecut.
Constat că și cei care în trecut au criticat această măsură, recunosc acum că, în lipsa ei, prețurile ar fi crescut cu până la 20%.
Este clar că plafonarea a temperat creșterile speculative de prețuri, a ajutat la scăderea inflației și la menținerea puterii de cumpărare a populației.
Conform datelor INS, prețurile din luna decembrie 2023 au fost cu #5.8% mai mari față de cele din decembrie 2022, în timp ce în luna iunie 2023 (înainte de introducerea acestei măsuri) diferența față de aceeași lună din anul precedent era de aproape #18%.
În paralel, voi continua dialogul cu marile lanțuri de magazine, cu care am avut și astăzi o discuție foarte constructivă, pentru a construi #împreună un mecanism pe termen lung bazat pe un parteneriat stat-mediu de afaceri, prin care prețurile să fie ținute sub control.
Am o singură condiție: ca producătorii și procesatorii români să aibă parte de un tratament corect!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook. 
Print Friendly, PDF & Email