29 februarie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Marcel Ciolacu anunță că Guvernul introduce „Criteriul verde”, o măsură care va avantaja companiile românești la licitații publice

 

Premierul Marcel Ciolacu, a anunțat joi, 8 februarie, că Guvernul introduce „Criteriul verde”, o măsură care va avantaja companiile românești la licitații publice.

 

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat în ședința de Guvern de joi, 8 februarie, că prioritatea absolută a echipei sale de la Palatul Victoria este ca în următoarele două săptămâni să finalizeze setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice “Criteriul verde”. Este vorba de o măsură care ar constitui un avantaj pentru companiile românești.

După aplicarea ”Criteriului verde”, toate companiile din țară vor fi avantajate. Vorbim de sectoare variate de activitate. Putem enumera aici: industria auto, construcții sau zona agro-alimentară, notează Agerpres.

”Este cel mai puternic instrument (n.r. Criteriul verde) pentru a susţine companiile româneşti, folosind un principiu european: punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puţin.

Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât eşti mai avantajat. Vrem ca toate firmele româneşti, de la industria auto, cu Dacia şi Ford, la materiale de construcţii şi cea agro-alimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu.

Va fi unul dintre cei mai importanţi paşi făcuţi pentru a ne susţine toate companiile care produc în ţară”, a declarat premierul Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, de joi, 8 februarie, potrivit Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email