13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Marcel Ciolacu anunță că pacienții oncologici, gravidele și mamele care au copii bolnavi nu vor plăti CASS

 

Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care vor fi scutiţi de la plata CASS pentru indemnizaţiile de concediu medical pacienţii cu afecţiuni oncologice, mamele cu copii bolnavi, gravidele, a anunțat, joi, 4 aprilie, premierul Marcel Ciolacu, la începutul reuniunii săptămânale a Executivului.

„Începem prin a rezolva, cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi prin ordonanţă de urgenţă scutirea de la plata CASS pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, al gravidelor, al pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi al cazurilor de urgenţă.

Dacă este nevoie chemăm toată conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, joi, 4 aprilie.

Potrivit premierului Ciolacu, prin acelaşi proiect, va fi propus un ajutor de 2.000 de lei, acordat o sigură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, în cazul mamelor defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă, notează Agerpres.

„Prin acelaşi proiect, sprijinim tinerele mame defavorizate, cu venituri mici, sau aflate în situaţii critice de viaţă. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenţie este extrem de necesară.

Propunem un ajutor de 2.000 de lei, acordat o singură dată, pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene”, a mai explicat șeful Executivului, citat de Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email