26 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Premierul Marcel Ciolacu spune că înarmarea inspectorilor ANAF este o prostie

 

Premierul Marcel Ciolacu spune că „nu o să aibă nimeni niciun pistol” la ANAF, aşa cum a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. „Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, s-a întrebat el retoric într-o intervenție televizată. 

„Este o prostie și rămâne o prostie înarmarea inspectorilor ANAF. Am spus și astăzi, la ședința de guvern, dacă te duci într-un control, undeva, ceri suport de la Jandarmerie și de la Ministerul de Interne.

Dar știți că asta nu e de astăzi, e de când s-a înființat Garda Financiară, doar că astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Asta e, cineva și-a dorit să aibă pistol de la ANAF, nu o să aibă nimeni niciun pistol. (…) Ce, tragi după camioane… tu ești John Wayne (actor american, cu multe roluri în filme western-n.r.)?”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la un post TV, potrivit Realitatea PLUS. 

Ideea înarmării inspectorilor ANAF pornise de la ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care anunțase recent că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme, pentru a se apăra, dacă este cazul, dar și pentru a-i descuraja pe infractori.

„În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activități economice ilicite, atunci se pot produce anumite situații neplăcute. Gândiți-vă la situația în care trebuie confiscat un bun și reacția pe care o poate avea proprietarul din perspectiva relației cu inspectorul antifraudă”, explica ministrul Marcel Boloș zilele trecute.

Print Friendly, PDF & Email