14 iulie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în Parlamentul European: din 155 europarlamentari socialiști, au fost prezenți doar 5

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în Parlamentul European, dar nu prea a avut audiență. Din 155 europarlamentari socialiști, au fost prezenți doar 5…

 

Președintele Klaus Iohannis s-a adresat unei săli aproape goale în Parlamentul European, miercuri, 7 februarie, discursul său fiind boicotat de europarlamentari. Din 155 de europarlamentari, doar cinci au fost prezenți, transmite Digi24.ro.

Klaus Iohannis i-a mulțumit președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru “sprijinul constant şi ferm pentru obiectivul nostru, al românilor, de a intra in Spaţiul Schengen”.

De asemenea, Iohannis a mai spus că „apartenenţa deplină a României la Spaţiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, cât mai curând va întări considerabil Uniunea şi securitatea Uniunii şi va înlesni coeziunea şi cooperarea între noi” sprijinul constant şi ferm pentru obiectivul nostru, al românilor, de a intra in Spaţiul Schengen”, transmite Agerpres.

“Uniunea dispune de instrumente juridice şi instituţionale pentru a-şi atinge obiectivele, iar răspunsul la pandemie şi la criza care a urmat este edificator în acest sens. Dar este la fel de evident că trebuie să eficientizăm capacitatea noastră de luare a deciziilor”, a mai spus Iohannis.

“Trebuie să analizăm îndeaproape ce măsuri pot fi luate într-un context în care unii consideră că o eficienţă reală a mecanismelor de luare a deciziilor este imposibilă fără redeschiderea Tratatelor, în timp ce alţii exclud în mod radical această posibilitate.

Nu există nicio îndoială că măsuri precum cele discutate în legătură cu votul cu majoritate calificată în domenii specifice ale politicii externe şi de securitate pot fi luate fără redeschiderea Tratatelor”, a  mai adăugat președintele Klaus Iohannis.

“Fără a exclude modificarea Tratatelor la un moment dat, trebuie să folosim toate posibilităţile disponibile în cadrul Tratatelor pentru un proces de luare a deciziilor mai uşor şi mai rapid. România este pe deplin angajată în acest exerciţiu”, a mai spus Klaus Iohannis în Parlamentul European.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email