5 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Președintele României a convocat CSAT convocat pe 12 octombrie. Pe ordinea de zi se află consumul de droguri

Foto: Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis a anunț că a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe data de  12 octombrie, la Palatul Cotroceni.

Conform Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a reuniunii vor fi incluse subiecte legate de consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi – risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale; evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei – implicaţii pentru România; planul de înzestrare a Armatei României 2024 – 2033.

În timpul şedinţei CSAT vor fi supuse unei analize şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, a menţionat Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, pe 11 septembrie, că subiectul referitor la consumul de droguri în rândul tinerilor, pe care îl consideră un fenomen alarmant, va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

“Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale”, a spus şeful statului, la deschiderea anului şcolar de la Şcoala gimnazială nr. 162 din Capitală.

El a subliniat importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

Print Friendly, PDF & Email