Primăria Buzău: Un teren viran de 7,4 hectare a fost transformat într-o grădină urbană
Un teren într-o stare de degradare în suprafaţă de 7,4 hectare a fost transformat într-o grădină urbană, datorită unui proiect desfăşurat de Primăria Buzău în valoare de peste 5 milioane de euro.
Suprafaţa amenajată va fi inclusă în Parcul Tineretului din municipiu care se află în vecinătate. Trebuie spus că spaţiul dispune de o grădină cu lavandă, o tiroliană, bănci şi un sat de răchită unde copiii pot desfăşura diverse activităţi, inclusiv şcolare.
“Proiectul are o valoare de 5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cofinanţarea a fost de 2%. Implementarea proiectului a durat pe partea de lucrări un an şi jumătate. Proiectul a fost finanţat pe axa de regenerare urbană care a însemnat să regenerăm un teren degradat. Am adoptat această soluţie cu plante perene, este un fel de grădină urbană, copiii pot culege muşeţel, lavandă, se pot juca în zona de parc de răchită, pot prepara tot felul de ceaiuri”, a precizat şeful Biroului Implementare Fonduri Europene din cadrul Primăriei Buzău, Luminiţa Colţeanu, potrivit unui comunicat Agerpres.
Administraţia locală a susținut că municipiul Buzău a depăşit ţinta impusă de Uniunea Europeană în legătură cu asigurarea spaţiului verde şi doreşte, în viitor, să devină cel mai verde oraş din România.
“Aici, după cum ştiţi era un teren abandonat, mai rămăseseră câţiva sârbi care mai plantau legume, printre stuf şi printre gunoaie. 20% din acest parc este ocupat de construcţii, mă refer la satul de răchită, locurile acestea de joacă, 80% este spaţiu verde. În momentul acesta, Primăria Buzău are 28 de metri pătraţi de spaţiu verde per locuitor. Aşa cum ştiţi, Uniunea Europeană a impus 26 de metri pătraţi spaţiu verde pe cap de locuitor, dar noi ne-am propus foarte mult. Vrem să devenim cel mai verde oraş din România, în momentul acesta este Miercurea-Ciuc”, a mai spus primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.