3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Galaţi cumpără 20 de autobuze electrice noi

Foto: Ionut Pucheanu / facebook.com

Primăria municipiului Galaţi a anunțat că  lansat în licitaţie contractul de achiziţie a 20 de autobuze electrice noi, cu o lungime de 10 metri, în proiect fiind cuprinse şi două staţii de reîncărcare rapidă şi şase staţii de reîncărcare lentă, informează Biroul de presă al instituţiei într-un comunicat preluat de Agerpres.

Cele 20 de autobuze electrice vor avea toate condiţiile speciale de fiabilitate, securitate, confort şi protecţie ambientală, conform normelor europene.

Mai  exact, autobuzele vor avea o capacitate de transport pentru 50 de persoane, vor fi prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, vor avea sistem de climatizare, sistem audio-video de informare pentru călători, sistem de supraveghere video.

Valoarea maximă estimată a contractului este de aproximativ 52 de milioane de lei, iar data limită pentru  a putea depune ofertele este 28 iunie.

‘Continuăm în linia unui transport public prietenos cu mediul şi vorbim acum de 20 de autobuze electrice cu toate dotările moderne pentru a oferi călătorilor cele mai bune condiţii. Am spus din prima clipă că vremea autobuzelor la mâna a doua a trecut, iar în ultimii ani am adus la Galaţi nu mai puţin de 105 mijloace de transport noi şi moderne. Mai mult, prin proiectele pe care le derulăm cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă alături de Primăria Vânători, gălăţenii vor avea la dispoziţie, pe lângă aceste 20 de autobuze electrice, încă 37 de mijloace de transport noi’, a spus primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Print Friendly, PDF & Email