3 decembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 1 anunţă investirea a peste 41 milioane lei pentru trei mari spitale din sector

Foto: News.ro

Edilul  Sectorului 1,  Clotilde Armand a anunţat că peste 41 milioane lei vor urma să fie investite în dotarea spitalelor de pe raza sectorului cu aparatură de ultimă generaţie. Este vorba despre  Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Clinic Filantropia.

„Peste 41 milioane lei pentru trei mari spitale din Sectorul 1. Dotarea spitalelor de pe raza Sectorului 1 cu aparatură de ultimă generaţie este una dintre priorităţile mele. Nu putem asigura un act medical de calitate cu aparatură învechită şi uzată moral. Pentru a salva vieţi avem nevoie de echipamente performante şi medici bine pregătiţi. Acesta este motivul pentru care asigurăm o finanţare fără precedent, de peste 41 milioane lei, pentru trei mari spitale din Sectorul 1: Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo- Facială “Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul Clinic Filantropia. Cea mai mare investiţie, este în cuantum de 12,1 milioane lei şi este destinată achiziţionării unui Aparat de Rezonanţă Magnetică 3 Tesla, care asigură o scanare mai performantă a corpului uman. Acest instrument dotat cu tehnologie de ultimă generaţie permite o diagnosticare rapidă şi foarte precisă, pentru o gamă variată de afecţiuni”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a primarului Clotilde Armand.

De asemenea, primarul a mai spus că alte achiziţii vitale pe care le finanţează Primăria Sectorului 1 sunt: Robot Chirurgical- 11,5 milioane lei, Analizator PET-CT Intraoperator pentru specimen tisular- 3,3 milioane lei, Sistem Ablaţie Tumorală prin Electroporaţie- 3,1 milioane lei, Mamograf- 1,8 milioane lei.

„Pentru a realiza această investiţie majoră, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în şedinţa de astăzi (marţi – n.r.) încheierea unui protocol cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)”, a completat Armand.

Print Friendly, PDF & Email