14 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 1 va prelua în administrare Piaţa Agroalimentară ”16 Februarie”

Foto: Agerpres

În aceste zile, Primăria Sectorului 1 a anunţat că va prelua în administrare, începând cu luna august, Piaţa Agroalimentară “16 Februarie” şi  va urma un proces prin care se va  curăţa întreaga zonă și se va  moderniza  după standarde occidentale pentru a fi redată comunităţii locale.

“Primăria Sectorului 1 va prelua în administrare, începând cu luna august 2024, Piaţa Agroalimentară ’16 Februarie’, va curăţa întreaga zonă, o va moderniza la standarde occidentale şi o va reda comunităţii locale. În data de 4 august 2024 va expira contractul încheiat în anul 1999 între Primăria Sectorului 1 şi un operator privat. Administraţia locală a notificat deja comercianţii din această piaţă că o va prelua în administrare pentru a efectua ample lucrări de modernizare”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de Primăria Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că timp de 25 de ani Piaţa “16 Februarie” din Bucureşti “a fost captivă în mâinile clientelei PSD şi PNL de la Sectorul 1”.

Se pare  că totul s-ar fi făcut în baza unor contracte dubioase de asociere, iar beneficiarul a fost un afacerist care a ajuns să fie trimis in judecată. Întreaga zonă a fost transformată timp de mai bine de două decenii într-un mare butic insalubru, iar singura preocupare a administratorului a fost să-i jecmănească pe micii comercianţi de la care colecta taxe. Totul s-a făcut ilegal acolo şi în dispreţul legii, nu aveau avize de la DSV, de la ISC, au fost ridicate construcţii fără autorizaţii pe domeniul public , susține Clotide Armand.

Print Friendly, PDF & Email