13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Timişoara a achitat ultima tranşă a datoriei istorice a Colterm la E.On

Foto: Agerpres

Primăria Municipiului Timişoara  a anunțat că a achitat ultima tranşă  care face parte  datoria istorică a companiei de termoficare Colterm către furnizorul E.On, în sumă de 284.238 lei, cu care se încheie o lungă perioadă de neplăţi, cumulate la 72 milioane de lei, din anul 2013.

“Cazul este halucinant. În timp ce fosta administraţie Robu făcea tot felul de chermeze pe bani publici, a tras ţeapă companiei de gaz şi n-a plătit facturile. Ani de zile. Nu o factură, două. Nu le-au plătit nici măcar după ce furnizorul de gaz i-a dat în judecată şi a câştigat. În 2020, când am preluat mandatul, am negociat cu E.On şi am ajuns la o înţelegere să plătim datoria în rate lunare. În total au fost peste 70 de milioane de lei. Azi, am scăpat de datorie”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat Agerpres.

Datoriile istorice ale Colterm  au ajuns  la peste 72 de milioane de lei, reprezentând facturile neplătite de societatea de termoficare încă din anul 2013. Primăria a reuşit, în anul 2021, să obţină eşalonarea acestei datorii, în rate care au ajuns să însumeze aproape trei milioane de lei pe lună.

 Trebuie menționat faptul că, în acest sezon, societatea de termoficare a avut stocuri suficiente de de cărbune şi gaze naturale, asigurând fără probleme căldura şi apa caldă pentru timişorenii racordaţi la sistemul centralizat.

În anul 2023, Primăria Municipiului Timişoara a acordat subvenţii pentru abonaţii Colterm în valoare de 150 milioane lei.

Tot anul trecut, PMT a  reuțit să înlocuiască  29 de kilometri de reţea secundară şi primară şi a modernizat 25 de puncte termice din oraş. Astfel, se reduc pierderile în reţea, creşte viteza de depistare şi precizia localizării avariilor, se elimină mai mult de jumătate din avariile înregistrate pe reţelele secundare şi se reduc costurile de întreţinere şi exploatare a reţelelor.

“Prin aceste eforturi financiare considerabile, Primăria Municipiului Timişoara îşi reafirmă sprijinul major pe care îl acordă sistemului de termoficare centralizat al municipiului”, a mai menționat  Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email